
| « Studeni 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

1. sat - 8,00 - 8,45
2. sat - 8,50 - 9,35
3. sat - 9,40 - 10,25
VELIKI ODMOR
10,25 - 10,40
4. sat - 10,40 - 11,25
5. sat - 11,30 -12,15
6. sat - 12,20 - 13,05
7. sat - 13,10 - 13,55

Učenici razredne nastave naše škole sudjelovali su na radionici "žrnovskih makaruni" u konobi Belin.
Na putu do konobe učenike je pratio gospodin Veljko Jeričević, koji je, govoreći živopisnim lokalnim dijalektom, približio djeci bogatu povijest i tradiciju njihova mjesta. Učenici su s velikim zanimanjem slušali o žrnovskim zaseocima, starim zanatima i načinu života starih Žrnovaca, otkrivajući koliko se vrijednosti skriva u svakodnevici prošlih vremena.
U konobi Belin uslijedila je zanimljiva i edukativna radionica pripreme tradicionalnih „žrnovskih makaruni“. Pod vodstvom iskusnih domaćina učenici su naučili kako se priprema ovaj poznati žrnovski specijalitet, čija se receptura prenosi s generacije na generaciju. S velikim su zanimanjem i veseljem mijesili tijesto, valjali makarune i oblikovali svaki komadić s puno truda i pažnje, otkrivajući koliko je vještine potrebno za izradu ovog autohtonog jela.
Nakon radionice uslijedila je degustacija „žrnovskih makaruni“, u kojoj su učenici s oduševljenjem uživali u bogatstvu okusa i mirisa domaće kuhinje. Cijelo iskustvo bilo je ispunjeno učenjem, druženjem i ponosom na lokalnu tradiciju.
Za kraj, zahvaljujemo vlasnicima konobe Belin na srdačnom gostoprimstvu i zanimljivoj radionici koja je učenicima približila ljepotu i vrijednost naše gastronomske baštine.